Deelnemers en Publiek

Hier vind je alleĀ informatie voor deelnemers en bezoekers

Beste verenigingen, sporters, trainers, begeleiders, ouders,

We zijn verheugd om aan te kondigen dat er in Den Haag eindelijk weer een Ranomi Cup is. Ook zal voor het eerst de Wouda Cup zal plaatsvinden.

De Ranomi Cup is een zwemwedstrijd vernoemd naar de Nederlandse Olympische zwemster Ranomi Kromowidjojo en is speciaal ontworpen voor Minioren. Op nadrukkelijke wens van Ranomi zal plezier, sport en spel hand in hand gaan. We streven naar een unieke beleving en hopelijk een blijvende herinnering. Het speelelement zal naast de wedstrijd een belangrijk onderdeel uitmaken van dit evenement, en het aanmoedigen is belangrijker dan de uiteindelijke prestatie.

De Wouda Cup is een nieuwe toevoeging aan de kalender, vernoemd naar de voormalige Wereldkampioen Marcel Wouda, en is speciaal ontworpen voor Junioren. We hopen hiermee een mooie bijdrage te leveren aan toekomstig succes op de 200 en 400 meter wisselslag.

Centraal bij deze wedstrijd staan de evenementen en activiteiten die gericht zijn op het inspireren, motiveren en saamhorigheid van deze zwemmers en de volgende generatie.

Als organisatie zijn buitengewoon trots op het tot stand brengen van dit event. Naast onze grote dank voor support en sponsoring van Gemeente Den Haag, Unicef, Marvin Smart, Blue Marlins, Robsport, Arena, Calve, Aqua Exclusives en Borstcrawlcursus.nl was dit natuurlijk niet gelukt zonder Marcel en Ranomi.

Wij wensen jullie allen een fantastisch event toe!

Marcel, Ranomi, Ed, Mario, Jan, Joop, Jeroen en Lars
Wat moet ik meenemen als deelnemer?
  • Je gebruikelijke zwemspullen
  • Trainingsmaterialen, elastieken en dergelijke zijn niet nodig
  • Voldoende eten en drinken voor tussendoor
  • Een 'gewone' zwembroek en kleding die je kan dragen tijdens activiteiten. Je wilt niet in je gloednieuwe racepak van de glijbaan šŸ˜‰
De Wouda Cup wordt gezwommen in het Hofbad Den Haag. Deze is goed te bereiken via de A12 en A13. Let op: dit weekend zijn er werkzaamheden op knooppunt Prins Clausplein. Bereken dus vooraf je route via een routeplanner.

Hofbad Den Haag
Ypenburgse Boslaan 30
2496ZA, Den Haag

Trein: Station Ypenburg. Het Hofbad bevindt zich op 500m wandelen vanaf het station
Bus/ Tram: Het zwembad is te bereiken met tram 15 en 19 of bus 30 en 60

Tijdens het evenement is het niet mogelijk om te parkeren op het parkeerterrein van het Hofbad. Bezoekers en sporters kunnen parkeren bijĀ station YpenburgĀ (gratis) of op deĀ KiekendiefstraatĀ (betaald). We willen u nadrukkelijk verzoeken niet in de wijken om het Hofbad te parkeren.

Officials, teamcaptains en vrijwilligers ontvangen persoonlijk of via de vereniging een parkeerkaart om bij het Hofbad te kunnen parkeren.

We verwelkomen sporters vanaf 11.30 uur. Vrijwilligers en teamcaptains verwachten wij om 10.00 voor de laatste briefing.


Inzwemmen meisjes: 11.45 uur tot 12.15 uur
Juryvergadering: 11.45 uur tot 12.15 uur
Start wedstrijd/fun-events: 12:15 uur


We verwachten veel publiek op deze bijzondere wedstrijd. Daarom is het reserveren van een gratis ticket verplicht. Reserveren kan via tickets.ranomiwoudacup.nl. Zonder ticket is er geen toegang i.v.m. de veiligheid.

Vanwege het aantal bezoekers werken we met aparte ingangen voor publiek en sporters/teamcaptains/officials/vrijwilligers.


Sporters/teamcaptains/officials/vrijwilligers via hoofdingang Hofbad
Publiek kan het zwembad betreden via de achterzijde


We verzoeken de verenigingenĀ gezamenlijk naar de ingang te komen. Daar zal vervolgens een envelop worden overhandigd met de badges voor de sporters. Op deze badge staat jouw naam, vereniging en teamnummer en kan worden gedragen met de lanyards in de envelop.

Hierna kunnen de sporters omkleden in de voor hun bestemde kleedkamer. De jongens kleden om in de kleedkamers van het recreatiebad, meisjes in de kleedkamers van het wedstrijdbad (zie onderstaande plattegrond). Op het event zal bewegwijzering aanwezig zijn.
Na het omkleden lopen de sporters de zwemzaal binnen en gaan zitten in hun eigen teamvak (te herkennen aan het teamnummer). De teamcaptains zullen de sporters hier opzoeken en hun gedurende de dag verder begeleiden.
Het algemene tijdschema voor de meisjes is als volgt. De teamcaptain zal ervoor zorgen dat de sporters op tijd bij de juiste activiteiten zijn.

10:00 - Ontvangst/briefing vrijwilligers en teamcaptains in de hal
11.00 - Ontvangst sporters
11.45 - Start inzwemmen
12.15 - Start wedstrijd
15.45 - Eind zwemwedstrijd
16.15 - Start fun-event dames
18:30 - Finales
19:00 - Start estafettes + afsluiting
19.30 - Afsluiting
Het algemene tijdschema voor de meisjes is als volgt. De teamcaptain zal ervoor zorgen dat de sporters op tijd bij de juiste activiteiten zijn.

10:00 - Ontvangst/briefing vrijwilligers en teamcaptains in de hal
11.00 - Ontvangst sporters
12.15 - Start fun-event jongens
15.40 - Eind fun-event, start inzwemmen jongens
16:15 - Start wedstrijd
18:30 - Finales
19:00 - Start estafettes
19:30 - Afsluiting